animal assisted coaching

Coaching geassisteerd door dieren

Wij coachen mensen met behulp van een dier. Wij werken vooral met honden en paarden.
Je kunt met allerlei coachvragen bij ons terecht, zowel privé als werk gerelateerd.

Waarom zetten we een dier in?

Bij het uitvoeren van activiteiten met dieren tijdens de coachsessie zorgen ze voor prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het leven. De kleinste non-verbale signalen worden door dieren opgemerkt, ze kunnen menselijke lichaamstaal en emoties (zelfs de onderbewuste) daardoor feilloos aanvoelen. Ze zijn daarbij in het hier en nu en reageren daardoor direct en volstrekt objectief. Het dier is daarbij gewoon zichzelf en reageert puur op jouw lichaamstaal en gedrag. Zo houdt het jou een eerlijke spiegel voor.

Met zijn feedback en die van de coach ontdek jij wat je zelf eerder niet kon of wilde zien. Coaching met behulp van dieren is een van de meest directe manieren van coaching die snel naar de kern van het probleem of de vraag leidt. Het uitgangspunt is daarbij dat je tot een nieuwe vorm van bewustwording komt en zelf de oplossing voor je vragen gaat vinden en je eigen oplossingen leert toepassen. Het dier en coach zijn een hulpmiddel daarbij. De nadruk ligt bij deze vorm van coaching dan ook op je vermogens en niet op je zwakheden. We richten ons op het vinden van oplossingen meer dan we ons verdiepen in de problemen.

Ervaring met  paarden is niet nodig; alle activiteiten vinden plaats naast het paard. Wij (paard & coach) stimuleren de coachee om over zichzelf en anderen na te denken en zijn eigen oplossing te vinden. In die samenwerking is de rol van de coach vooral faciliteren en begeleiden van de activiteiten die de coachee uitvoert en 'coacht' het paard de coachee.

Voor wie is het?

Voor individuele personen en teams (afdelingen, managementteams, directies, families enz.) Coachvragen kunnen verband houden met assertiviteit, grenzen stellen, communiceren, leiderschap, loslaten, verantwoordelijkheid, samenwerken, versterken van de onderlinge band, belangrijke (omslag)momenten in het leven.