Coaching 

Waarom een coach:

“ het loopt niet lekker op mijn werk’

‘ik merk dat ik veel last heb van spanningshoofdpijn’

‘ik ben vaak moe”

‘ik heb vaak ruzie’

‘ ik wil me ontwikkelen maar ik weet niet waar ik moet beginnen’

Kortom: er is iets in je leven wat je zou willen verbeteren.

 

Wat zou ik voor je kunnen betekenen:

 “Ik coach je bij het vinden van je eigen koers in je loopbaan en je leven. Ook zetten we samen stappen om die koers te realiseren. Vragen over wie je bent, wat je belangrijk vindt in het leven en wat jij zou willen, kunnen we samen uitgebreid bespreken. Daar gaat mijn begeleiding over: in contact komen met wie je bent, wat je echt wilt en daarnaar handelen. Je krijgt meer inzicht in wat eigen is aan jou en je leert waarnemen in welke richting jouw ‘innerlijk kompas’ wijst. Zo wordt je je meer bewust van wat jij nodig hebt om tot je recht te komen. Je boort je energie- en inspiratiebronnen aan.”

Waar ligt mijn kracht als coach:
“Dit werk vraagt een open, niet-oordelende houding. Dat is het belangrijkste. Mijn fascinatie is het vormgeven van je leven op jouw manier. Ik hou van eigen-wijsheid. Als die echt uit de verf komt, komt er een stralend mens te voorschijn die doet wat hij of zij echt wil. Verwarring en onrust worden helderheid, kracht, inspiratie. Dat is een heel mooi doel om naar toe te werken. En wat zo leuk is: de antwoorden op veel vragen waarmee we worstelen zitten al in onszelf verborgen: we weten het al. Antwoorden hoeven ‘alleen maar’ ontdekt te worden. Dat is het werk: onze eigen-wijsheid aanspreken en luisteren naar wat van binnenuit spreekt. En dan daar op leren vertrouwen. Dus: Koers bepalen vanuit eigen-wijsheid.”"

 

Hoe:

 Tijdens de eerste gesprekken gaan we, naast een belangrijk stuk kennismaking,  op zoek naar de werkelijke vraag. Wat is nu heel concreet wat er gebeurt op momenten dat het niet zo lekker gaat. Verder gaan we op zoek naar wat jouw krachtig maakt. Waar jouw talenten liggen, waar je blij van wordt.

Pas als jij tevreden bent, ben ik dat ook.

 

Waar:

Gesprekken vinden plaats in je eigen veilige omgeving. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een meer neutrale omgeving zoals bijvoorbeeld een boswandeling om dingen te bespreken.

 

Wat nog meer:

 

Ik houd een rapportage bij die alleen voor intern gebruik is. Ik zal aan niemand deze informatie verstrekken tenzij het maatschappelijke ontoelaatbare dingen zijn(zoals bijvoorbeeld criminele activiteiten). Dit is puur een hulpmiddel voor mij en wordt na afsluiting ook vernietigd. Het wordt alleen bij expliciete toestemming van de cliënt aan derden verstrekt.