Tarief Coaching

De tarieven voor coaching zijn afhankelijk van de duur van de begeleiding, de eventuele hulpmiddelen/studiematerialen die benodigd zijn.Wij hanteren de volgende tarieven:

Individueel:

75 euro per uur/per persoon 

Groepen (max. 10 pers.):

150 euro per groep/per uur

Kosten zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten, kosten accomodatie en studiematerialen.

Wij hanteren een maximum van 10 personen per groep. 

Neem contact met ons op met uw wensen en wij zullen u zo spoedig mogelijk voorzien van een offerte.

 

Kosten Coaching aftrekbaar van de belasting?

Belastingaftrek particulieren
Als particulier kun je kosten (incl. BTW) als studiekosten aftrekken, als er sprake is van een leertraject waar je kennis opdoet onder begeleiding of toezicht. Je krijgt dan 30% tot 50% terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband bestaan met inkomensverwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt.
“Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding onder voorwaarden aftrekbaar. Er moet voor de fiscus sprake zijn van ‘individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrièreadviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops’. Wanneer je als particulier de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding zelf betaalt, dan kun je deze inclusief de BTW voor de inkomsten belasting als studiekosten aftrekken. Tenminste als het doel ervan is verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en dat met het oog op verwerven van inkomen. Van belang is ook dat de studie of opleiding plaatsvindt in het kader van een leertraject. Daarvan is sprake als het verwerven van kennis plaatsvindt onder enige begeleiding of toezicht van een derde.”
(bron: Kluwer Belastinggids 2011)

Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, alleen reiskosten niet. Er is een drempel van € 500,-. De kosten zijn alleen aftrekbaar als ze daadwerkelijk betaald zijn in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de € 500,- drempel!
Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Aan deze vrijblijvende informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij uw belastingadviseur.